Date	Start	End	Duration	Topic	Speakers	Location
Monday, June 23, 2025	9:00am	10:00am	60 min	TreeSnap/TreeSnapPlots		106 FRB
	10:00am	12:00pm	2 hours	CartograPlant/TreeGenes?		107 FRB
	1:00pm	5:00pm	4 hours	North American Quantitative Genetics Workshop		107 FRB
	3:00pm	4:00pm 4:00pm	1 hour 1 hour	Hemlock Working Group Meeting (Organizer: Vidya Vuruputoor)  Northern Forest Genetics Association Meeting		331 FRB 106 FRB
	3:00pm 4:00pm	6:00pm	2 hours	Opening Reception		Arboretum
	1.000111	0.000111	2 Hours	Opening reception		Hooletan
Tuesday, June 24, 2025	7:30am	8:30am	60 min	Registration Desk Open and Breakfast Snacks		Lewis Katz Building
	8:30am	8:55am	30 min	Opening & Welcome		118 Katz
	8:55am	9:00am	5 min	Intro	Meg Staton	118 Katz
	9:00am <b>9:50am</b>	9:50am 10:05am	50 min <b>15 min</b>	A TALE OF TWO PANDEMICS FROM A HOST GENOME PERSPECTIVE  Facilitating brown spot needle blight resistance screening for loblolly pine (Pinus taeda) with artificial inoculations	Richard Buggs Rhys Eshleman	118 Katz 118 Katz
	10:05am	10:05am	20 min	Break	Kilys Esilielliali	Lewis Katz Building
	10:25am	10:30am	5 min	Intro	Meg Staton	118 Katz
	10:30am	11:20am	50 min	NEW TECHNOLOGIES TO THE RESCUE: OPTIMIZING THE SELECTION AND DEPLOYMENT OF GENETICALLY IMPROVED TREES	Caterina Villari	118 Katz
	11:20am	11:35am	15 min	Genomic selection across generations in Norway Spruce, evaluated with real and simulated data	Edward Carlsson	118 Katz
	11:35am	1:30pm	1 hr 55 min	Lunch		Business Atrium
	1:30pm	3:00pm	1.5 hrs	FOREST HEALTH, PESTS and PATHOGENS		107 Business
	1:30pm	3:00pm 3:00pm	1.5 hrs 1.5 hrs	TREE IMPROVEMENT and BREEDING POPULATION and QUANTITATIVE GENETICS		108 Business 110 Business
	1:30pm 3:00pm	3:30pm	30 min	Break		Business Atrium
	3:30pm	5:00pm	1.5 hrs	CLIMATE CHANGE and ADAPTATION		107 Business
	3:30pm	5:00pm	1.5 hrs	TREE IMPROVEMENT and BREEDING		108 Business
	3:30pm	5:00pm	1.5 hrs	FOREST HEALTH		110 Business
	5:00pm	6:00pm	1 hour	SFTIC Meeting (Society meeting)		
	6.00	7.00	<i>(</i> 0 ·			
Wednesday, June 25, 2025	7:30am	7:00am 8:30am	60 min 60 min	Fun Run (Organizers: Patrick Cumbie, Mary McCafferty)  Registration Desk Open and Breakfast Snacks		Nittany Lion Inn Lewis Katz Building
	8:30am	8:35am	5 min	Intro	Andreas Hamann	118 Katz
	8:35am	9:25am	50 min	ASSISTED MIGRATION IN PRACTICE	Mats Berlin	118 Katz
	9:25am	9:40am	15 min	A CLIMATE-INFORMED SEED SELECTION TOOL FOR NORTH AMERICA: NA-SST	Nicholas Boyce	118 Katz
	9:40am	10:05am	25 min	Break		Lewis Katz Building
	10:05am	10:10am	5 min	Intro	Andreas Hamann	118 Katz
	10:10am 11:00am	11:00am 11:15am	50 min <b>15 min</b>	CLIMATE CHANGE AND FALSE SPRINGS: WHEN MILD WINTERS BECOME DANGEROUS  THE ROLE OF CLIMATE AND INTERSPECIFIC GENE FLOW IN STOMATAL EVOLUTION ACROSS A POPULUS HYBRID ZONE	Jessica Savage Michelle Zavala-Paez	118 Katz 118 Katz
	11:00am	1:15am 1:00pm	1 hr 45min	Lunch	whene Zavaia-Paez	Business Atrium
	1:00pm	5:00pm	4 hours	Field Trips		Dusiness Attituit
	5:30pm	6:30pm	1 hour	North American Forest Genetics Society Business Meeting (Organizer: Patrick Cumbie)		108 Business
	6:00pm	9:00pm	3 hour	Student Mixer at Champs Downtown State College (139 S Allen St., Organizer: Kyra LoPiccolo)		Champs Downtown
Thursday, June 26, 2025	7:30am	8:30am	60 min	Registration Desk Open and Breakfast Snacks		Business Atrium
	8:30am 8:30am	10:00am 10:00am	1.5 hrs 1.5 hrs	GENOMICS and BIOTECHNOLOGY  Symposium on North American Ash (Organizer: Zane Smith, Meg Staton)	Zane Smith	107 Business 108 Businnes
	8:30am	10:00am	1.5 hrs	Advances in Molecular Applications in Tree Breeding (Organizer: Fikret Isik)	Fikret Isik	110 Business
	10:00am	10:30am	30 min	Break		Business Atrium
	10:30am	12:00pm	1.5 hrs	GENOMICS and BIOTECHNOLOGY		107 Business
	10:30am	12:00pm	1.5 hrs	DIGITAL TOOLS, NETWORKS and MODELS		108 Business
	10:30am	12:00pm	1.5 hrs	Advances in Molecular Applications in Tree Breeding (Organizer: Fikret Isik)	Fikret Isik	110 Business
	12:00pm	1:00pm 2:00pm	60 min	Career Panel (Organizare: Zana Smith and Michella Zavala Paez)		Business Atrium 110 Business
	12:30pm 2:00pm	2:00pm 4:30pm	1.5 hrs 2.5 hrs	Career Panel (Organizers: Zane Smith and Michelle Zavala-Paez)  Poster Session		Business Atrium
	4:30pm	5:30pm	2.5 hrs	Zoom/In-Person Society Meeting (WFGA)		110 Business
	6:00pm	9:00pm	3 hours	Banquet		Pegula
	7:30am	8:30am	60 min	Registration Desk Open and Breakfast Snacks		Lewis Katz Building
	8:30am	8:35am	5 min	Intro	Michelle Zavala-Paez	118 Katz
	8:35am <b>9:25am</b>	9:25am <b>9:40am</b>	50 min <b>15 min</b>	DN UNDERLIES DIFFERENTIAL RESPONSES TO CLIMATE CHANGE IN TREES: PREDICTING AND TAKING ADVANTAGE OF RANGEWIDE UTILIZING SOUTHERN OAK GENOTYPES AS A RESTORATION STRATEGY IN OUR NORTHEASTERN FORESTS	Alayna Mead Samantha Fuentes-Gigliotti	118 Katz 118 Katz
Friday, June 27, 2025	9:25am 9:40am	10:05am	25 min	Break	Samanuia i ucites-Orgilotti	Lewis Katz Building
	10:05am	10:10am	5 min	Intro	Michelle Zavala-Paez	118 Katz
	10:10am	11:00am	50 min	SERVATION PRIORITIES AND KNOWLEDGE GAPS WITH HELP FROM GENETICS – A STORY OF PARTNERSHIPS IN SUPPORT OF RED S	Stephen Keller	118 Katz
	11:00am	12:35pm	1 hr 20 min	Closing/Poster & Speaker Awards		Lewis Katz Building
	12:35pm	1:00pm	25 min	Lunch on your own Post-Conference Oak PanGenome Workshop & Lunch		
	1:00pm	3:30pm	2.5 hrs			107 FRB